EBA a organizat webinarul din cadrul Programului "Step in GDPR, AML and Compliance" intitulat: Cadrul legal national si international

La data de 15 Aprilie, EBA a organizat webinarul din cadrul Programului "Step in GDPR, AML and Compliance" intitulat: Cadrul legal national si international.

Subtematicile abordate in cadrul cursului au fost urmatoarele:

  1. Legislația internaționala (FATF, Directiva UE, Wolfsberg, USA PATRIOT ACT etc.)
  2. Legislația națională (Legea 308, Legea 75, Regulamentele BNM si SPCSB)

Speaker: 

Ana Pînzaru, CAMS și ACAMS Sanctions Specialist, șef Departament Conformitate și Securitate Bancară, AMLO, Mobiasbanca OTP Group. 

Obiectivul programului: Consolidarea competentelor absolventilor de la ultimul an de studii, masteranzi, lectori in domeniu aspectelor practice ce tin de cadrul regulatoriu si aplicativ in domeniul protecției datelor cu caracter personal precum si în domeniul conformității, prevenirii şi combaterii spălării banilor și finanţării terorismului.

Organizatorii programului: European Business Association Moldova, cu suportul financiar al Mobiasbanca - OTP Group, in parteneriat cu ASEM - Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Data Protection Resource Hub si Privacy by default.