Noi fonduri BERD și UE pentru întreprinderile din Moldova prin Mobiasbanca - OTP Group

La data de 29 aprilie a.c., BERD și Mobiasbanca - OTP Group au semnat acordul de împrumut în valoare de 15 milioane EUR susținut de subvenții pentru finanțarea IMM-urilor.

Acest sprijin face parte din linia de credit EU4Business-BERD - un instrument de finanțare comun conceput pentru a spori competitivitatea întreprinderilor locale și a sprijini ambițiile lor de export.

Cel puțin 70% din acest împrumut este destinat finanțării investițiilor în tehnologii ecologice verzi.

Pentru proiectele de investiții, debitorii sunt eligibili să primească stimulente în formă de grant și asistență tehnică, finanțate de UE în cadrul inițiativei EU4Business.

Investițiile în standarde și produse de înaltă calitate vor permite companiilor să concureze cu succes atât pe piețele locale, cât și pe cele internaționale. Sprijinul pentru IMM-uri rămâne în centrul asistenței UE acordate Moldovei. În prezent, există aproximativ 30 de programe axate pe IMM-uri în cadrul inițiativei EU4Business, finanțate sau cofinanțate de Uniunea Europeană, care oferă sprijin financiar (împrumuturi, granturi și scheme de garantare) și consiliere în afaceri (formare, coaching și scheme internaționale de potrivire a partenerilor) sau o combinație a ambelor.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Moldova. Până în prezent, a investit în jur de 1,4 miliarde EUR în peste 143 de proiecte din țară pentru a sprijini întreprinderile private și infrastructura cheie, și pentru a construi o economie mai ecologică și mai durabilă.

Text preluat de pe:
https://site.mobiasbanca.md/publication/news-25?fbclid=IwAR2WEPRYB68VBGNZbeM1hHVVIFI3dowE2-1ML6YLIjSgCjFLResE51lAWZI