(video) Kaufland Moldova publică primul Raport de Sustenabilitate. Peste 2,4 milioane de lei investiții în proiecte sociale

Kaufland Moldova anunță publicarea primului Raport de Sustenabilitate, care oferă o analiză completă și transparentă privind realizările companiei și impactul activității sale în anul financiar 2021 (martie 2021 – februarie 2022).

Raportul corespunde tuturor standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) și include măsuri și acțiuni concrete de sustenabilitate realizate de către companie, cu evoluții ce includ rezultate măsurabile și impactul real în societate, economie sau mediu. În plus, raportul a fost auditat de către o companie specializată, în conformitate cu Standardul ISAE 3000. În acest fel, sub umbrela „Implicarea face Diferența”, Kaufland își reconfirmă angajamentul de a fi un partener economic și social strategic și transparent pentru Republica Moldova.

Analiza include date despre investițiile la nivelul portofoliului de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, a mediului de lucru, precum și politica de resurse umane a companiei. Totodată, raportul oferă informații despre lanțul de aprovizionare a magazinelor Kaufland, inițiativele de reducere a impactului asupra mediului și nu în ultimul rând, despre proiectele cu impact în comunitate.

Abordarea sustenabilă Kaufland se reflectă asupra întregului lanț valoric, compania împărtășind progresele din Raportul de Sustenabilitate 2021 (martie 2021 – februarie 2022). Printre rezultatele cheie se numără:

Investiții

  • Peste 717 milioane MDL a investit compania în Republica Moldova, în 2021, pentru a putea oferi locuitorilor cea mai modernă experiență de cumpărături;
  • Peste 98 milioane MDL reprezintă valoarea taxelor și impozitelor achitate la stat;

Furnizori locali

  • Peste 5500 de articole de la producătorii și furnizorii locali se regăsesc pe rafturile magazinelor Kaufland. Procesul de listare a produselor fiind unul continuu;
  • 50% din cheltuielile noastre cu furnizorii au fost direcționate către furnizorii locali, adică 385 milioane lei;

Angajați

  • Kaufland Moldova investește în echipele sale, fiind primul retailer din țară care a obținut titlul de Top Employer;
  • Valoarea financiară totală a beneficiilor oferite angajaților în perioada de raportare a fost de peste 12.8 milioane de lei.
  • 742 de persoane angajate în anul financiar 2021;
  • Compania sprijină egalitatea de gen: de exemplu, 40 % din funcțiile de management sunt ocupate de către femei.  La nivel general, compania a fost fomată din 25,9% bărbați și 74,1 % femei;

Mediu

•            Toate magazinele Kaufland Moldova dispun de aparate de colectare a deșeurilor, instalate în parcări, prin care au fost colectate peste 335.000 de ambalaje reciclabile;

•            Bugetul total al investițiilor pentru extinderea și întreținerea rețelei de aparate de reciclare este de 708.000 mii lei;

•            Compania a reciclat peste 905 tone de deșeuri generate din propriile operațiuni;

•            Compania a dezvoltat propria strategie integrată de reducere a plasticului utilizat pentru produsele de marcă proprie – REset plastic.

Comunitate

  • Peste 2,44 milioane MDL investiții în comunitate, prin proiectele derulate împreună cu 6 ONG-uri partenere, în cauze sociale, sănătate, educație, cultură și mediul înconjurător.
  • Numărul total al beneficiarilor direcți și indirecți a depășit circa 13.000 mii de oameni.

Mai mult, Kaufland Moldova și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Raportul face parte dintr-un amplu proces de investiții în sustenabilitate, demarat de companie.

Versiunea completă a Raportului de Sustenabilitate este disponibilă AICI.

Link video: Kaufland Moldova lansează primul Raport de Sustenabilitate 2021 - YouTube 

 

Despre Kaufland Moldova

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 9 magazine în Republica Moldova. Compania crede în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia. De aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.md.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.md