EBA participates at organizing the workshop on: “Challenges and existing export opportunities of meat products on EU market“

Atelier de lucru cu genericul:
Provocările și oportunitățile existente de export ale produselor de carne și mezeluri pe piața UE

08.30-09.00
Înregistrarea participanților și cafea de bun venit

09.00-09.20
Deschiderea Atelierului de lucru'
Cuvânt de salut: EBA Moldova, ANSA, PIIPC

09.20-09.40
Prezentarea situației de moment și planurilor de viitor în domeniul sanitar veterinar, în contextul racordării cadrului de reglementare la rigorile UE în sectorul producere
de carne și mezeluri. ANSA

09.40-10.00
Experiența României în domeniul sanitar veterinar - sectorul producere de carne și mezeluri - pe calea aderării la UE'
Dl Lucian Boncea, Consilier UE, ANSA

10.00-10.20
Prezentare oferită de agenți economici din RM care au implementat/se află în proces de implementare a HACCP. Lecții de învățat, beneficii din experiența acumulată.

10.20-11.00
Instrumentele financiare existente pentru sectorul agricultură
Ministerul Agriculturii

11.00-11.30
Discuții: Provocările cu care se confruntă sectorul la moment, recomandări;
Concluzii

12.00-13.00 Prânz (a la fourchette)