Agro SZM SRL

www.suedzucker.md

Compania mixtă, moldo-germană, ÎM Südzucker Moldova SA reprezintă liderul ramurii de cultivare a sfeclei de zahăr din Republica Moldova. Actual compania deţine 3 fabrici de zahăr. Pentru producerea zahărului sunt implicate 2 fabrici, cea din Drochia şi Făleşti, iar la fabrica de zahăr din Alexăndreni a fost amplasat un centru modern de logistică şi de împachetare. Compania a produs în anul 2010, 75 mii tone de zahăr, ceea ce constituie 72 % din producţia totală de zahăr din Moldova.

Acţionarul principal al companiei este concernul european, Südzucker AG, care este cel mai mare producător de zahăr din lume. Din cadrul acestui concern fac parte fabrici de zahăr din Germania, Franţa, Belgia, Polonia, Austria, Ungaria, Cehia, Slovacia şi România.

Volumul investiţiilor alocate pentru modernizarea a două fabrici de zahăr a constituit 30 mln Euro. În rezultat, cheltuielile de energie electrică s-au redus de circa două ori. Considerent a crescut calitatea zahărului. În anul 2008 ÎM Südzucker Moldova SA a fost certificată după standardele internaţionale ISO 9001:2000 şi НАССР.