OTP Bank

www.mobiasbanca.md

EBA GOLD Member

OTP Bank
Prezentă pe piața locală din 4 iulie 1990, OTP Bank este a 4-a cea mai mare bancă universală de pe piața bancară din Moldova, fiind activă atât pe segmentul de retail, cât și corporate.
La data de 25 iulie 2019, OTP Bank a devenit acționarul majoritar al băncii, grupul ungur fiind prezent deja în 11 țări din regiunea Europei Centrale și de Est.
După aderarea Moldovei, OTP Group - unul dintre cei mai stabili si de încredere furnizori de servicii financiare și un jucător bancar dominant pe piața Europei Centrale și de Est – este prezent deja în 11 țări din regiune.
OTP Group deservește 18,5 milioane de clienți cu peste 35.000 de angajați și are o rețea de peste 400 de sucursale. OTP Bank este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, cu o cotă de piață de 26% din totalul activelor. Rentabilitatea Grupului OTP în termeni de ROE este cea mai mare dintre grupurile bancare europene. Grupul OTP acordă servicii în domeniul asigurărilor, imobiliare, factoring, leasing și gestionarea activelor, fonduri de investiții și fonduri de pensii.