Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A.

www.premierenergy.md

Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. este cel mai mare operator privat al sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova.

Întreprinderea deservește o arie de circa 70% din teritoriul țării, în 21 din cele 37 de raioane și în municipiul Chișinău, distribuind energie electrică celor peste 900.000 de consumatori din centrul și sudul țării.

Operatorul privat al sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova are o experiență vastă europeană, de aproape două decenii în domeniul electroenergetic, implementând cele mai bune practici și standarde europene de gestiune și investind peste 287 de milioane de euro în modernizarea și extinderea rețelelor electrice pentru îmbunătățirea eficienței și pentru creșterea calității serviciilor. Dincolo de beneficiile evidente pentru clienți și de efectul pozitiv asupra rezultatelor operaționale ale companiei, acest efort se reflectă și în contribuția directă la dezvoltarea economiei moldovenești.

Activitatea Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. în economia ţării este considerată în ultimele două decenii un model european de afaceri, fiind apreciată ca o întreprindere deschisă pentru colaborare în scopul promovării valorilor pro-europene şi internaţionale şi a unui climat de investiţii transparent şi propice prosperării pentru toţi agenţii economici.

Marca Premier Energy Distribution a fost lansată în Republica Moldova pe 11 decembrie 2019. Este o marcă internațională, proiectată spre viitor și axată pe inovație, accesibilitate, energie curată și bunăstare pentru oameni.