- Prima companie globală de materiale de construcții care a semnat “Ambiția în afaceri pentru 1.5°C”, angajament cu obiective intermediare validate prin Inițiativa “Obiective Bazate pe Știință” (SBTi), în linie cu parcursul net zero;
- Obiectivele 2030 accelerează reducerea intensității CO2, pentru a depăși 20%1 ;
- Parteneriat semnat cu SBTi pentru susținerea dezvoltării foii de parcurs 1.5°C în ciment.
LafargeHolcim se alătură inițiativei “Obiective Bazate pe Știință” (SBTi) “Ambiția în Afaceri pentru 1.5°C”, devenind astfel prima companie globală de materiale de construcții, care semnează angajamentul cu obiective intermediare pentru 2030, validate de SBTi2. Acest angajament este bazat pe poziția de leader al grupului LafargeHolcim în construcția verde cu soluții de ultimă generație, precum ECOPact – betonul ecologic, și Susteno – cimentul circular.
În obiectivele sale pentru 2030, LafargeHolcim reduce, în continuare, țintele sale pentru intensitatea CO2 în ciment, până la 475 kg pe tonă de produs de ciment (net CO2/t.cim.). Europa este pe cale să devină prima regiune din lume care atinge această ambiție de net zero, bazându-se pe foia de parcurs investițională de 160 de milioane franci elvețieni, lansată anul trecut.
Fiind cu un pas înainte, LafargeHolcim colaborează cu SBTi la dezvoltarea foii de parcurs pentru alinierea țintelor climatice la un viitor 1.5°C în sectorul cimentului, lărgind limitele construcțiilor verzi.
Jan Jenisch, Director General: „Eu cred în construirea unei lumi prietenoase atât cu oamenii, cât și cu planeta. Iată de ce noi reinventăm astăzi modul în care lumea construiește, ca să o facem mai verde, cu soluții atât cu emisii reduse de carbon, cât și circulare. Sunt atât de încântat să lucrăm cu SBTi, aplicând o abordare riguroasă, bazată pe știință, să configurăm foia noastră de parcurs net zero și să accelerăm eforturile pentru a reduce substanțial amprenta noastră CO2. Nu vom înceta să lărgim limitele spre setarea căii pentru o construcție verde”.
Magali Anderson, Director pentru Sustenabilitate: „În calitate de lider în fabricarea cimentului, avem de jucat un rol-cheie în abordarea crizei climatice actuale. În drumul nostru spre a deveni o Companie Net Zero, noi nu doar suntem parte a soluției, noi suntem angajați și în susținerea clienților noștri în atingerea ambițiilor lor de reducere a CO2. Nici o companie nu poate aborda de una singură provocările climatice de astăzi, iată de ce noi colaboram pentru a avea un impact mai mare”.
Alberto Carrillo, Director, Obiective Bazate pe Știință în cadrul CDP, unul din partenerii Inițiativei “Obiectivelor Bazate pe Știință”: „Noi la SBTi suntem bucuroși pentru faptul că LafargeHolcim s-a alăturat unui grup de peste 290 de lideri de industrii, angajați în reducerea încălzirii globale la 1.5°C. În calitatea sa de cel mai mare jucător în una din cele mai intensive industrii, LafargeHolcim demonstrează că economia net zero este deja aproape”.
SBTi a aprobat angajamentul companiei LafargeHolcim de reducere a emisiilor de nivelul 1 și 2 a gazelor cu efect de seră la 21%2 pe tonă de produs de ciment către 2030, în comparație cu anul de referință 2018. Cu această țintă, LafargeHolcim și-a luat angajamentul de a reduce emisiile gazelor cu efect de seră de nivelul 1 cu 17.5% pe tonă de ciment produs și a emisiilor de gaze cu efect de seră de nivelul 2 la 65% la tonă de ciment produs, în aceeași perioadă de timp.
Către 2030, LafargeHolcim:
- Va accelera utilizarea produselor sale cu amprentă redusă sau neutră de carbon, precum ECOPact și Susteno;
- Va valorifica 100 milioane de tone de deșeuri și subproduse în energie și materii prime;
- Va intensifica utilizarea argilei calcinate și va dezvolta cimenturi cu lianți noi;
- Va dubla capacitatea de utilizare în fabricare a combustibililor derivați din deșeuri, pentru a atinge 37% rată de substituție;
- Va atinge 457 kg net de carbon pe tonă de ciment produs (net CO2/t.cim.);
- Va opera prima sa unitate de producție cu zero emisii de carbon.
Adițional acestui angajament de reducere a emisiilor de nivelul 1 și 2, LafargeHolcim își va largi acțiunile și asupra lanțului său valoric, pentru a include și emisiile de nivelul 3. Cu această abordare holistică, LafargeHolcim va reduce cu 20% și emisiile legate de transportare și combustibil.
În parcursul său către net zero, LafargeHolcim va accelera construcția circulară prin utilizarea materialelor reciclabile în produsele și procesele sale, recuperând materialele la sfârșitul ciclului lor de viață. Doar în 2019 LafargeHolcim a valorificat 48 milioane tone de deșeuri, fiind recunoscut ca lider în soluțiile pentru managementul deșeurilor, contribuind la orașe mai curate și conservarea resurselor finite ale pământului.
Compania va folosi decada ce urmează pentru dezvoltarea și punerea în funcțiune a tehnologiilor avansate, pregătind următorul pas în călătoria sa către zero emisii. Aceasta include peste 20 de proiecte pilot în Europa și America de Nord, proiecte pentru captarea, utilizarea și stocarea carbonului.
Pentru mai multe informații despre angajamentul climatic al grupului LafargeHolcim, vă rugăm să accesati secțiunea detaliată dedicată climei pe site-ul nostru www.lafargeholcim.com. Mai multe informații despre economia circulară și alte aspecte legate de strategia durabilă puteți găsi pe www.lafargeholcim.com/climate-energy.
Despre LafargeHolcim
În calitatea sa de lider mondial în soluții pentru construcții, LafargeHolcim reinventează modul în care lumea construiește, pentru a o face mai verde, mai inteligentă și mai sănătoasă pentru toți. În drumul său spre o Companie Net Zero, LafargeHolcim oferă soluții globale, precum ECOPact, care permite construcția neutră din punct de vedere a carbonului. Prin modelul său circular de afaceri, compania este lider mondial în valorificarea deșeurilor în sursă de energie și materii prime, prin produse ca Susteno – cimentul circular de bază. Inovația și digitalizarea stau la baza strategiei companiei, reflectate în mai mult din jumătate din proiectele sale de cercetare și dezvoltare, dedicate soluțiilor verzi. Cei 70 000 de salariați ai grupului LafargeHolcim sunt dedicați îmbunătățirii calității vieții în peste 70 de piețe de desfacere, prin cele patru segmente de business: Ciment, Beton, Agregate și Soluții & Produse. În Republica Moldova, Grupul LafargeHolcim este reprezentat prin compania Lafarge Ciment (Moldova) S.A.,care operează uzina de ciment de la Rezina.
Pentru mai multă informație, accesați: www.lafargeholcim.com