EBA Moldova a participat la întrunirea anuală a Rețelei Mondiale EBO (Organizațiile Europene de Business)

În perioada 13-15 noiembrie, EBA Moldova a participat la întrunirea anuală Rețelei Mondiale a Organizațiilor Europene de Business care a avut loc în Myanmar, Yangon. Reuniunea EBO din noiembrie a fost concepută ca o parte componentă a evenimentului grupului de lucru EU-Myanmar (EU-Myanmar Task Force), care a avut loc în contextul comisiei UE - Inițiativa Misiunii de Creștere (Mission for Growth Initiative).

Grupul de lucru (the Task Force) a adunat leaderi politici, personalități din domeniul economic și de dezvoltare al UE și Myanmar precum și grupuri de societăți civile și ONG-uri pentru a discuta tranziția economică, politică și socială din momentul actual ce include facilitarea și livrarea unui suport comprehensiv UE la toate nivelele.

Înaltul reprezentant al UE/Vice Președintele Comisiei Europene Catherine Ashton a fost co-președintele Grupului de lucru (Task Force) împreună cu Ministrul în oficiul Președintelui al Myanmar Dna. U Soe Thane.

EBA Moldova în parteneriat cu Rețeaua Mondială EBO au participat la un dejun comun cu Vice-Președintele Comisiei Europene Antonio Tajani (Industrie și Antreprenoriat), pentru a discuta contribuția Rețelei EBO la implementarea politicii UE pentru IMM. Dnul Tajani a informat Organizațiile Europene de Business despre ultimele inițiative ale Comisiei UE și foaia de parcurs a DG Enterprise and Industry în contextul suportului oferit pentru IMM-uri. Organizațiile Europene de Business de asemenea și-au împărtășit opiniile asupra contribuției pe care fiecare organizație o poate oferi pentru internaționalizarea IMM-urilor și suportul de afaceri oferit în cest sens.