Atelier de lucru privind oportunitățile de îmbunătățire a sistemelor cibernetice în sectorul privat

Pe 23 mai, EBA Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție, Centrul pentru Combaterea Crimei Cibernetice, Asociația pentru Protectia vietii Private, Daac System Integrator și Moldcell, a organizat un workshop practic privind oportunitățile de îmbunătățire a sistemelor cibernetice în sectorul privat .

Atelierul de lucru a fost deschis de dl. Alexandru Pinzari, șeful Inspectoratului General de Poliție și de dna Mariana Rufa, director executiv EBA.

În ultimii ani, securitatea IT și protecția datelor au devenit din ce în ce mai importante în activitatea operațională a companiei, absorbind astfel un volum tot mai mare de resurse umane și financiare. Cu toate acestea, securitatea este un factor decisiv care dictează succesul viitor al fiecărei companii. În aceste conditii, companiile, tot mqai mult se confrunt cu riscuri de securitate cibernetică.

În acest sens, principalele teme discutate în atelier au fost legate de: Ransomware, mecanismul de raportare, comunicarea electronică ca instrument criminal, provocări în domeniul protecției datelor, ingineria socială, modele moderne ale sistemului de securitate a informațiilor pentru organizații și metodele actuale / instrumente de prevenire a scurgerilor de date.

Printre vorbitorii seminarului au participat reprezentanți ai unor instituții precum: Inspectoratul General de Poliție, Centrul pentru Combaterea Crimei Cibernetice, Asociația de Cercetare Privată și reprezentanți ai companiilor membre EBA: Daac System Integrator și Moldcell.