EBA a organizat prima sesiune din acest an a Academiei de Jurnalism Economic

La data de 28 ianuarie, EBA a organizat prima sesiune din acest an a Academiei de Jurnalism Economic.

Tematica acestei sesiuni a fost:

Interdicția comercializării și utilizării pungilor din plastic, începând cu 1 ianuarie a.c, prin art. 201 al Legii comerțului interior (nr. 231/2010).

Invitatii acestei sesiuni au fost:

- Ivan Mateescu, Șef al Direcției Control Produse Industriale și Servicii, Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței
- Maxim Blaja, Manager general Optimasig SRL (furnizor de produse din plastic).

Context: Pe 1 ianurie 2021 a intrat in vigoare interdicția în utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj, precum și utilizarea/comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă și bețișoarelor, de unică folosință, fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile. Tot atunci au inceput a fi efectuate controale de către Poliție și Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței cu avertizări verbale, in unele cazuri – cu aplicarea amenzilor.

Academia de Jurnalism Economic este un proiect realizat de EBA Moldova având drept scop îmbunătățirea calității jurnalismului economic în RM și contribuirea la profesionalizarea reporterilor ce relatează despre problemele din economie prin instruiri și discuții informale cu experții locali și la nivel global.
 
Partener organizator: Vitalie Condratchi,Communications Boutique.
Evenimentul coordonat de catre Alexandra Popa, Manager de Policy si Advocacy EBA.