EBA a participat la sedinta Consecon cu participarea Prim-ministrei Natalia Gavrilița, pe situația epidemiologică și masuri de susținere a cetățenilor si agenților economici

La data de 19 Ianuarie, EBA a participat la sedinta organizata de Consiliul Economic pe langa Prim-ministru, cu participarea Prim-ministrei Natalia Gavrilița, sedinta axata pe situația epidemiologică și masuri de susținere a cetățenilor si agenților economici.

Reprezentanții Asociațiilor de afaceri prezenți la consultările publice au menționat necesitatea promovării mecanismelor de compensare, inclusiv pentru șomaj tehnic, regim de activitate redusă a salariaților, și a compensațiilor pentru părinții  care stau acasă cu copiii care învață on-line. În același timp comunitatea de afaceri a solicitat discuții cu autoritățile privind deductibilitatea cheltuielilor angajatorilor legate de prevenirea răspândirii COVID-19.

Reprezentanții sectorului asociativ au solicitat de asemenea continuarea promovării politicilor de digitalizare a relațiilor G2B, B2B și B2C, în special cele ce țin de identificarea la distanță. Mai este necesară urgentarea și implementarea prevederilor ce țin de impulsionarea comerțului electronic, inclusiv curierat și vânzări on-line.

Mai multe detalii cu privire la sedinta, puteti vizualiza aici:

https://consecon.gov.md/2022/01/19/prim-ministra-natalia-gavrilita-a-discutat-cu-asociatiile-de-afaceri-situatia-epidemiologica-si-masuri-de-sustinere-a-cetatenilor-si-agentilor-economici/?fbclid=IwAR1_0vIGnLxqMmUOMcDtgV2ZeYwmtgEEQvAk-GX4OQTHI8DdFFTNi_1ivM4