EBA Achievement: A fost adoptată HOTĂRÂREA de GUVERN Nr. 208 din 30-03-2022 pentru modificarea punctului 3 subpunctul 3) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2019

Urmare a implicării European Business Association Moldova, a documentului de poziție elaborat în comun cu Membrii EBA, reprezentanți a industriei importatoare de automobile noi și a ședințelor cu reprezentanții Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Economiei al Republicii Moldova.
 
A fost adoptată HOTĂRÂREA de GUVERN Nr. 208 din 30-03-2022 pentru modificarea punctului 3 subpunctul 3) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2019 cu privire la aprobarea Reglementării tehnice „Punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor radio”.
 
În rezultat, a fost exclus riscul stopării importului autoturismelor și autovehiculelor noi în Republica Moldova, prin modificarea prevederilor care interziceau importul și furnizarea pe piață a echipamentelor radio, inclusiv a celor incorporate în automobile, care au trecut simultan certificarea în UE și în Republica Moldova.
 
Hotararea de Guvern poate fi gasita, la: