Adunarea Generala EBA Toamna 2021

La data de 18 noiembrie, EBA a organizat Adunarea Generală, la care au participat peste 60 de companii membre EBA.

ES Dl. Janis Mazeiks Șeful Delegației UE, Președintele de onoare al EBA Moldova - a fost un invitat special în cadrul Adunării Generale a EBA. Ambasadorul UE a reiterat problemele cheie cu care se confruntă comunitatea de afaceri în cadrul Agendei de integrare a UE și în contextul implementării Acordului de Asociere. Ambasadorul a apreciat foarte mult contribuția EBA în diferite platforme guvernamentale care asistă autoritățile publice în procesul de armonizare legală.

Prim-ministrul RM, doamna Natalia Gavrilita - de asemenea invitata speciala in cadrul Adunarii Generale a EBA din 18 noiembrie. Discuția cu Comunitatea EBA s-a concentrat pe probleme precum digitalizarea, dezvoltarea sectorului energiei regenerabile, implementarea sistemului de management al deșeurilor, dezvoltarea politicii fiscale, exportul de produse de origine animală pe piața UE, dezvoltarea comerțului electronic și dezvoltarea sistemelor de sănătate.
Comunitatea de afaceri EBA și-a exprimat sprijinul deplin în armonizarea juridică și dezvoltarea politicilor publice în vederea creșterii credibilității Moldovei a mediului de afaceri în cadrul Agendei de integrare în UE.