EBA Moldova a participat in cadrul World Bank Country Partnership Framework 2023-2027

La data de 29 septembrie, EBA Moldova, reprezentată de Eugen Cozmulici, Manager Politici și Advocacy, a participat la Evenimentul "World Bank Country Partnership Framework 2023-2027" - consultări cu asociațiile de afaceri.

Grupul Băncii Mondiale a fost în proces de pregătire a noului său cadru de parteneriat cu țara (CPF) cu Moldova pentru perioada 2023 - 2027.

CPF stabilește principalele obiective de dezvoltare pe care Grupul Băncii Mondiale își propune să le ajute să le atingă și propune un program selectiv și flexibil de intervenții în acest scop. Obiectivele sunt selectate pentru a reflecta prioritățile Guvernului și principalele constrângeri de dezvoltare ale țării, pe seama bazelor analitice discutate în Diagnoza sistematică de țară (SCD) a GBM.

Procesul de pregătire a CPF implică consultări cu diferite părți interesate, inclusiv guvernul, instituțiile financiare internaționale, societatea civilă și reprezentanții sectorului privat, pentru a face schimb de opinii cu privire la oportunitățile de dezvoltare ale țării și la modul în care Grupul Băncii Mondiale poate ajuta la abordarea acestora.

EBA Moldova a împărtășit prioritățile și problemele de pe agenda comunității de afaceri care trebuie abordate urgent.