EBA Moldova împărtășește cele mai bune practici și experiențe în cadrul Academiei East Invest BSO printre alte 6 țări ale parteneriatului Estic

EBA Moldova, reprezentată de Mariana Rufa a fost selectată să participe ca speaker în cadrul Academiei East Invest pentru organizattile de suport in business, cu genericul “Cum să te faci auzit !”. Academia a avut loc pe parcursul la 5-8 ianuarie 2016, în incinta IHK Akademie Westerham, Germania.

Prin implicarea sa EBA a avut scopul sa impartaseasca cele mai bune experiente si lectii insusite in procesul de lobby si advocacy. EBA a oferit o prezentare in care s-a axat pe activitati, procesul de advocacy, comitetele sectoriale, platformele B2G, strategii, istorii de succes si lectii invatate pe parcursul a 4 ani de activitate a EBA. Mariana Rufa a oferit auditoriului o privire din interior asupra artei de advocacy, incluzind si o prezentare a diferitor scenarii in care advocacy poate fi folosita de catre o organizatie de suport in business pentru a-si atinge scopurile si pentru a-si spori capacitatile. Prezentarea a oferit mai multi pasi ai procesului de advocacy: identificarea problemelor generale si celor de ordin politic; definirea scopului de advocacy; consultarea membrilor/ partilor interesate; initierea/ formularea propunerilor; alcatuirea documentelor de pozitie; apelarea la guvern precum si pasii post advocacy etc. Speakerul de asemenea a organizat un exercitiu practic in care toti pasii mentionati in proces au putut fi aplicati si discutati in termeni practici.

Reprezentanti ai diferitor organizatii de suport in business din Georgia, Moldova, Ukraina, Armenia si Azerbaijan au avut posibilitatea sa adreseze intrebari, sa clarifice diferite cazuri practice, sa isi impartaseasca experienta si sa participe la un networking activ intre reprezentantii tuturor tarilor.