EBA a participat la evenimentul consacrat Declarației din Buenos Aires privind comerțul și abilitarea economică a femeilor cu tematica "Sporirea participării femeilor antreprenoare și acomercianților la achizițiile publice” în Geneva, Elveția

Pe 25 iunie, EBA a participat la evenimentul consacrat Declarației din Buenos Aires privind comerțul și abilitarea economică a femeilor cu tematica "Sporirea participării femeilor antreprenoare și a comercianților la achizițiile publice”. Evenimentul  fost găzduit de Republica Moldova și organizat în parteneriat cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC), Centrul Internațional de Comerț (CIC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Republica Moldova a fost reprezentată de doamna Dna Corina Cojocaru, Chargée d'affaires la Misiunea Permanentă a OMC a Republicii Moldova, Dna Viorica Pricop, Secretar de stat la Ministerul Finanțelor și Dna Mariana Rufa, Director Executiv al EBA.

În discursul ei, doamna Mariana Rufa a reiterat implicarea redusă a femeilor în sectorul privat din Moldova față de țările din Europa de Sud și importanța promovării femeilor în comerțul exterior și asigurarea unei participări mai mari la procesul de achiziții publice.

La eveniment au participat reprezentanți ai diferitelor țări membre ale OMC și s-au creat premise de a împărtăși experiența femeilor implicate în procesul de achiziții publice în Elveția, Chile, Coreea, Kenya și alte țări din ESE și UE.

Evenimentul a avut loc în Geneva, Elveția.