EBA support for young entrepreneurs

În perioada 9-13 iulie EBA Moldova a organizat o școală de vară pentru participanții la a VIII-a ediție a concursului național de business planuri și pentru tinerii antreprenori. Este o primă inițiativă de acest fel care a devenit posibilă grație suportului direct oferit de fondatorii EBA, așa ca Gas Natural Fenosa, BCR Chisinau, Biroul de Avocați Turcan Cazac, Prof System.

Pe parcursul celor cinci zile participanții la școala de vară EBA  au avut ocazia să audă din prima sursă despre experiența  unor experți de cel mai înalt nivel, reprezentând unele din cele mai mari companii din Moldova. Cursurile practice au fost focusate pe marketing și comunicare, business-ul etic, drept corporativ, banking și eficiență energetică.

„Școala de vară la care am participat a fost o oportunitate unică pentru toți noi, cei tineri antreprenori, deoarece am beneficiat de niște instruiri eficiente,  oferite de cei mai vestiți practicieni în domeniu, această contribuție practică fiind  extrem de importanta în lansarea unei afaceri. Am primit niște sfaturi practice și instrucțiuni clare în astfel de domenii cum ar fi: banking, management, marketing  și comunicare etc. M-am întâlnit cu oameni extraordinari aici, experți de clasă înaltă care m-au motivat să am încredere în ceea ce fac și că în RM este de asemenea posibil să începi propria afacere cu succes în orice domeniu ", și-a exprimat opinia sa Sergiu Ciorescu, care a câștigat locul trei în cadrul Concursului Național de Business Planuri.

„Consider că educaţia tinerilor, în speţă cea financiară, este un element important în dezvoltarea unei ţări, poate cel mai important. În ziua de azi, când sunt atât de multe ispite pentru a duce o viaţă dezordonată, fără scop, instruirea tinerilor în domeniul antreprenoriatului poate fi un colac de salvare nu doar pentru ei, ci şi pentru Moldova. De aceea, pentru BCR Chişinău, susţinerea antreprenoriatului şi a educaţiei financiare a tinerilor reprezintă prioritatea strategica a politicii noastre de comunitate", a declarat Sorin Andrei, președinte executiv al BCR Chișinău.

„Școala de vară EBA este o altă inițiativă de succes care trebuie să devină una durabilă, deoarece există cerere  sporita pentru consultațiile practice și suport in rândul antreprenorilor începători. Suportul necesar la timpul cuvenit poate aduce beneficii majore pe viitor și pentru acești tineri activi și energici și pentru țară în întregime " a declarat Silvia Radu, Președintele EBA, Președintele Gas Natural Fenosa.