EBA susține dezvoltarea business-ului în regiuni

EBA susține dezvoltarea business-ului în regiuni în cadrul Proiectului implementat de EBA împreună cu Fundatia Est Europeană cu suportul UE și a Suediei "Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică inclusivă și durabilă a țării". În cadrul proiectului, EBA a organizat peste 30 de workshop-uri practice, menite să consolideze competențele practice ale companiilor regionale ce țin de export pe piața UE, de asemenea au fost desfășurate un șir de inițiative de lobby și advocacy pe subiecte ce țin de exercițiul de armonizare a cadrului legal național la cel al UE, precum și au fost acordate o serie de granturi pentru companii regionale în scopul finanțării unor acțiuni ce țin de vizibilitatea companiilor în scop de export.
 
Astfel EBA a creat o comunitate de peste 150 companii regionale în toată țara, asistate de 6 Business Hub-uri si susținute în dezvoltarea acestora de EBA Moldova deja de peste 5 ani. Aceste Business Hub-uri au fost create în Chișinău, Comrat, Tiraspol, Bălți și Orhei și au fost consolidate di sustinute de European Business Association Moldova.
 
Astăzi culegem rezultate concrete, aflându-ne în cea de-a 5-a vizită #ebacaringbysharing, la Orhei (Centrul de Suport Afaceri Orhei) în care business hub-urile, impreuna cu beneficiarii acestora, vizitează companiile, colegii/semenii în toată țara, acumulând noi experiențe practice.