EBA Moldova împreună cu AmCham Moldova au organizat o întâlnire cu doamna Maia Sandu, Prim-ministru al Republicii Moldova

Pe 28 iunie, EBA Moldova împreună cu AmCham Moldova au organizat o întâlnire cu doamna Maia Sandu, Prim-ministru al Republicii Moldova.

Întâlnirea a fost dedicată prezentării priorităților mandatului Primului-ministru în perspectiva sectorului privat, precum și creării oportunităților pentru întreprinderi de a-și exprima provocările și preocupările legate de climatul actual de afaceri din RM.

La întâlnire au participat peste 130 de întreprinderi reprezentând ambele asociații.

Înainte de întâlnirea cu Prim-ministru, EBA Moldova a elaborat un briefing privind climatul de afaceri împreună cu o listă de priorități identificate de comunitatea de afaceri, care urmează să fie luate în considerare de către Parlament și Guvern. Aceste documente au fost trimise, de asemenea, Comisiei Europene și Parlamentului European spre examinare.

Unele dintre aspecte elaborate au fost discuatate în cadrul întâlnirii cu DnaSandu, care acoperă domenii precum: sistemul judiciar și statul de drept, legislația transparentă și aplicabilă pentru dezvoltarea energiei regenerabile, lista priorităților legate de impozitare, siguranța alimentară și dezvoltarea infrastructurii de calitate în domeniul sănătății animalelor, al gestionării deșeurilor, al sectorului educațional etc.