Parteneriat EBA cu BC MobiasBanca, Groupe Societe Generale

La data de 24 februarie, BC MobiasBanca, Groupe Societe Generale în parteneriat cu Asociaţia Businessului European (EBA Moldova) şi Ambasada Poloniei la Chisinau au organizat un eveniment B2B destinat oamenilor de afaceri din Polonia şi Republica Moldova. Iniţiativa a fost implementată cu scopul de a stabili relații de colaborare și identifica parteneri de afaceri in rindul oamenilor de afaceri din RM și Polonia.

Businessul din Polonia a fost reprezentat de astfel de sectoare ca: banking, energie alternativa si biomasa, prelucrare mezeluri, producere alimente, sisteme post recoltare de fructe și legume, sisteme de racire, consultanță în domeniul energeiei alternative. La eveniment de asemenea au luat parte reprezentanți ai Ministerului afacerilor extrene, Ministerului economiei, APL si Camerei de Comert din Polonia.

Cei peste 50 oameni de afaceri și reprezentanți ai administratiei publice centrale și locale din ambele țări precum și ai Ambasadei Poloniei la Chișinău au identificat contacte, precum și noi oportunități de colaborare cu agenți economici din RM. EBA Moldova a oferit o prezentare vis-a-vis de avantajele comparative ale RM in vederea atragerii investitiilor straine.