Prezentarea studiului de politici “Îmbunătățirea climatului de afaceri – stimularea investițiilor: Propunerile companiilor Europene din Moldova”.

La data de 7 Noiembrie 2019, EBA Moldova de comun cu Echipa Economică Germană (GET) în Moldova au prezentat Studiul de politici “Îmbunătățirea climatului de afaceri – stimularea investițiilor: Propunerile companiilor Europene din Moldova”.

Studiul dat conține 21 propuneri de reformare, care au scop îmbunătățirea climatului de afaceri și sporirea investițiilor în țară. Fiecare propunere descrisă, cuprinde informații clare ce vizează o problemă concretă cu care se confruntă companiile, precum și soluția ce urmează a fi implementată de instituția guvernamentală responsabilă.

Provocările cu care se confruntă noul Guvern sunt majore în intenția sa sinceră de a moderniza și a integra Republica Moldova în Uniunea Europeană. În ceea ce privește crearea unor condiții favorabile mediului de afaceri, este extrem de important echilibrarea strategiilor pe termen lung orientate spre asigurarea certitudinii, justiției echitabile cu inițiative pe termen scurt și „de curățare” a diferitelor scheme în întreprinderile de stat” a subliniat Dl Jose Luis GOMEZ PASCUAL, Vicepreședintele EBA Moldova.

Studiul pe care l-am realizat abordează deficiențele în climatul de afaceri a Republicii Moldova și vine cu propuneri de reformă concrete și ușor de implementat. Punerea în aplicare a acestor propuneri va ajuta Republica Moldova să atragă mai multe investiții și să înregistreze o creștere economică mai dinamică, precum și să realizeze strategia Guvernamentală axată pe 4-D (De-conspirare, Demonopolizare, De-etatizare și Dezvoltare)” au menționat David SAHA și Woldemar WALTER, GET Moldova.

La eveniment au participat reprezentanților al autorităților publice centrale și instituțiile statului, reprezentanți ai corpului diplomatic, organizații internaționale, experți economici și manageri ai companiilor Europene și naționale.

EBA Moldova aduce sincere mulțumiri Dlui Andrei SPÎNU, Secretar General a Guvernului și Dlui Alexandru SONIC, Secretar de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru deschiderea sa și suportul acordat, precum și exprimă gratitudinea sa echipei German Economic Team pentru o colaborare fructuoasă și eficientă.

 

Link-ul de conectare la site-ul studiului: http://bit.ly/2Cds1xN