Cea de-a 11 intrunire a Platformei 2 pe tema „Integrare economica si convergente cu politicile UE” a avut loc pe 13 mai 2014 in Brusel

Intrunirea a fost prezidata de DG Entreprise (Christos Kyriatzis si Michaela Hauf) ca entitate coordonatoare a Platformei 2.

Dnul Kyriatzis a indrumat audienta sa se implice in activitatile Platformei cu „un nivel ridicat de motivatie" pentru a mentine acel momentum - care este de o importanta specifica luand in consideratie evenimentele recente din tarile parteneriatului Estic. Continuand acest mesaj, Richard Tibbles (EEAS) a evidentiat abordarea EU asupra caii multilaterale ce a urmat dupa Summit-ul de la Vilnius. In timp ce toti participantii au ramas de acord ca este nevoie de o diferentiere mai semnificativa intre tarile partenere pentru a permite „viteze diferite", a predominat unanimitate asupra faptului ca politica urmarita este inca „cea potrivita" si ca este la fel de important de mentinut in stare activa dialogul multilateral ca un mijloc important de implementare a obiectivelor stabilite la declaratia de la Vilnius. Acest angajament a fost confirmat imediat de succesul intrunirii Platformei care a demonstrat un nivel inalt de participare si un angajament fara precedent si interes din partea tuturor participantilor (tari partenere, state membre, Organizatii internationale, serviciile Comisiei si de Business).

EBA Moldova a fost de asemenea reprezentata la intrunirea Eastern Partnership. Mariana Rufa, directorul executiv EBA a prezentat provocarile pe care le infrunta businessul in contextul implementarii DCFTA si serviciile de suport al businessului si activitatile pe care EBA Moldova le-a indeplinit in aceasta directie pentru a facilita comertul si o legislatie de business favorabila. EBA a reiterat suportul si cooperarea pe care au primito in contextul activitatilor de lobby cu Parlamentul si Guvernul Moldovei.