Uniunea Europeană, prin intermediul EBA Moldova, susține dezvoltarea Business Hub-urilor

La data de 4 noiembrie 2021, EBA Moldova a organizat evenimentul de prezentare a avantajelor participării în cadrul proiectului “Societatea civila contribuie la dezvoltarea economica incluzivă și durabilă a țării”.

Evenimentul a fost orientat pentru companiile beneficiare ale celor 6 Business Hub-uri Regionale, create și dezvoltate în cadrul proiectului:

- EcoVisio (or. Chișinău, str. Alexei Mateevici 71, of. 5A)

- Asociatia Femeilor de Afaceri (or. Bălți, str. Kiev 75)

- Fundația Youth Development for Innovation (or. Chișinău, str. Mihai Viteazul 15, Digital Park)

- Agency innovation - Business HUB Tiraspol (or. Tiraspol, str. Vosstania 103)

- Ассоциация Бизнесменов Гагаузии NEXT (or. Comrat, str. Pobeda 50)

- Centrul de Suport în Afaceri Orhei (or. Orhei, str. )

Speakerii în cadrul evenimentului au fost:

- Veronica Bojev, Sales and Marketing Manager, Oriflame Moldova, care a prezentat practicile și experiențele de dezvoltare în contextul pandemiei; enumerarea beneficiilor comerțului electronic, cât și exemplificarea altor abilități digitale și utilitatea acestora.

- Ludmila Dimitrachi, Director General, Creativ-Nord SRL, care a relatat despre influența pandemiei asupra unui producător local si modalități de a combate dificultățile create.

 - Pelaghea Țipu, Director, Textile – Contact, care a prezentat suportul recepționat în calitate de companie beneficiară a ediției precedente a proiectului.

Din partea EBA Moldova, dna. Cristina Garaz, Manager pe Policy si Advocacy, a prezentat scopul asociației în cadrul proiectului, cât și rezultatele planificate.

Fundația Est-Europeană, precum și EBA Moldova, îndeamnă antreprenorii și potențialii antreprenori să acceseze serviciile centrelor de suport în afaceri din regiunea apropiată lor. Ei vor beneficia de asistență și consultanță, ghidare și mentorat în crearea și dezvoltarea afacerilor.

Proiectul este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene si co-finantat de Suedia prin intermediul Fundatiei Est-Europene.