EBA celebrează 2 ani de activitate

La data de 19 februarie, în incinta Muzeului Național de Artă al Moldovei, Asociația Businessului European (EBA Moldova) a sărbătorit 2 ani de activitate. La eveniment au participat Președintele onorific EBA, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Excelența sa Dnul Pirkka Tapiola, precum și alți delegați ai UE, Președintele Comitetului Economic și Social European, Dnul Henri MALOSSE, Negociatorul Sef pe DCFTA Luc Devigne, ambasadori, delegați ai Camerelor de Comerț din România, fondatori și membri ai asociației, agenți economici din Transnistria.

Scopul evenimentului a fost prezentarea activitatii realizate pe parcursul ultimului an de actoivitate precum si organizarea unui B2B Networking cu cei peste 120 de invitati la eveniment. "Cred că aveți nevoie în primul rând de un climat de afaceri funcțional, asta vă va aduce investiții noi. In contextul semnarii DCFTA sunt necesare de asemnea si parteneriate identificate peste hotare care pot fi facilitate de EBA Moldova. Asociatia a reusit sa inregistreze deja succese remarcabile pe aceasta cale si a contribuit la imbunatatirea climatului investițional în Republica Moldova." a menționat Șeful Delegației UE în Chișinău, Excelența sa Dnul Pirkka Tapiola. "Avem planuri foarte interesante pe viitor, care sunt legate, desigur, de îmbunătățirea cadrului legislativ și aplicarea normelor și cerințelor Acordului de Liber Schimb, DCFTA, cu Republica Moldova, vom ajuta producătorii de servicii și bunuri din Republica Moldova să-și extindă prezența pe piețile internaționale, și desigur vom continua să ajutăm tinerii antreprenori să-și desfășoare cu succes activitățile sale în Republica Moldova" a subliniat Președintele EBA Moldova, Președinte ICS RED Union Fenosa SA, Dna Silvia Radu. 

Dl Luc Devigne a reiterat importanta EBA Moldova in contextul implementarii DCFTA, a comunicarii acestui document si a majorarii fluxurilor comerciale dintre Moldova si UE. In acest context companiile din Moldova vor trebui sa-si imbunatateasca standardele de producere astfel ca sa devina competitive pe cea mai mare piata globala.

Stelian Andronache, Șeful reprezentantul BIS a reiterat colaborarea fructuoasa cu EBA Moldova in contextul studiului elaborat in comun si care a dus la facilitarea exportului de nuci din RM. "Au fost niște bariere pentru exportul de producție nucifere în UE. Împreună cu Asociația Businessului European am venit la final cu un set de propuneri, recomandări, privind îmbunătățirea cadrului legal."

"Pentru noi ca și companie este important faptul că, în cadrul asociației putem să ne promovăm serviciile, putem să găsim noi clienți, putem să venim cu soluții pentru problemele care sunt la moment în desfășurarea afacerilor în Republica Moldova."

În cadrul evenimentului câteva companii autohtone producătoare de vin, asa ca Salcuta, Etc, Gittana si Cainari Vin și-au expus colectia de vinuri oferind o posibilitate remarcabila celor prezenti sa deguste din ele.