Board-ul si CEO EBA au participat la EBRD Annual Meeting si Business Forum cu desfasurare in Yerevan Armenia

EBA reprezentata de Carolina Bugaian, VicePresedinta EBA, Director General Moldcell, reprezentanti din Board-ul EBA si Mariana Rufa EBA CEO, participa la EBRD Annual Meeting si Business Forum cu desfasurare in Yerevan Armenia.

In prima zi au fost desfasurate evenimente si discutii bilaterale pe astfel de domenii ca: facilitarea comertului cu UE, aspecte de sustenabilitate in business si economie verde si digitalizarea proceselor si solutii digitale in business. De asemenea, au avut loc cateva sedinte bilaterale intre echipa EBA Moldova cu inalti oficiali din cadrul EBRD, Guvernul Armeniei, Comisia Europeana DG NEAR.

Moldova Investment Outlook, sesiune dedicata potentialului investitional din RM, organizata in cadrul EBRD Annual Meeting 2024 and Business Forum, cu desfasurare in Yerevan, Armenia, in cadrul caruia au participat reprezentanti din conducerea EBA Moldova.
Astfel panelul de discutii a fost reprezentat de:
- Dumitru Alaiba , Ministrul Dezvoltarii Economice si a Digitalizarii
- Diana Jablonska, DG NEAR
- Natalia Bejan , Directoarea Agentiei de Investitii din RM
- Carolina Bugaian, Directoarea Moldcell , Vice-Presedinta European Business Association (EBA Moldova)
- Giorgi Shagidze , Presedinte maib , Membrul de Board EBA Moldova
- Veaceslav Panfil, Director Endava
- panelul fiind moderat de Catarina Bjorlin Hansen, Directoarea oficiului EBRD (European Bank for Reconstruction and Development).
In cadrul panelului, Dna Diana Jablonska DG NEAR a reiterat suportul UE in parcursul European al RM, iar vorbitorii din panel au prezentat exemple practice de reforme si rezultatele acestora, realizate in RM in parcursul european. Astfel au fost reiterate rezultatele ce tin de digitalizare, dereglementare, serviciile de roaming, piata de capital etc.