Comitetul pe fiscalitate al EBA - întrunirea comunității de contabili

Comitetul pe fiscalitate al EBA - întrunirea comunității de contabili
 
La data de 06 martie 2024 a avut loc întrunirea comunității de contabili. În cadrul ședinței Comitetului pe fiscalitate al Asociației Businessului European desfășurate, am discutat despre provocările cu care se confruntă mediul de afaceri și propunerile de modificare a legislației fiscale, precum și pe stabilirea direcțiilor pentru Politica fiscală în 2025.
 
Membrii comitetului au adus în discuție mai multe modificări concrete ale legislației fiscale, menite să simplifice procesele, să reducă povara fiscală și să sporească transparența și predictibilitatea, precum și s-au stabilit și propunerile pentru Politica fiscală în 2025, cu accent pe susținerea creșterii economice durabile și promovarea inovației și competitivității. Aceste propuneri vizează nu doar ajustări ale taxelor și impozitelor, ci și inițiative pentru încurajarea investițiilor în sectoare cheie, precum tehnologia verde și digitalizarea.
 
Prin aceste discuții și propuneri, Comitetul pe fiscalitate al EBA demonstrează angajamentul său față de un mediu de afaceri prosper și sustenabil, în care companiile pot contribui la dezvoltarea economică și la crearea de valoare pentru societate.
 
Un mulțumesc aparte aducem dnei Diana Ilicciev, Președintei a Comitetului, și Contabil-șef al Victoriabank.