EBA a organizat o vizita de studiu de 2 zile la Cluj, pentru Business Hub-urile Regionale

In perioada 5-8 Aprilie, Asociatia Businessului European, cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțarea Suediei prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” a organizat o vizita de studiu de 2 zile la Cluj, în scopul unui schimb de experiență precum și preluarea celor mai bune practici pentru susținerea business-ului regional.

I-a zi a vizitei a inclus întrevederi la
- Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea Economie, scopul discuțiilor fiind colaborarea dintre sectorul privat și Facultatea Economie și programele implementate în acest sens.
- La fel reprezentanții delegatiei au avut intrevederi cu Vicepresedintele Consiliului Judetean Dl. Vákár István, care a prezentat modalitatea de colaborare cu business-ul precum și proiectele desfășurate în acest sens.
- Participanții delegației au vizitat Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, participand la o discutie cu Dl. Rector Cornel Catoi si echipa Dlui. Discutiile s-au axat pe proiectele de colaborare pe care universitatea să le desfășoare împreună cu agenții economici în vederea promovării produselor Eco.
- Delegatia a avut discuții cu Senatorul din Parlamentul Romaniei Dl. Adrian Oros și un grup de oameni de afaceri din sectorul IT, Comunicare, BPO și tehnogii.

Cea de a II-a zi a misiunii a inclus vizite la:
 
Cluj Innovation Park, cel mai mare hub dedicat transferului tehnologic si industriilor creative. A avut loc o discutie cu Presedintele Asociatiei Clusterilor din Transilvania, Ana Pascalau
- Primaria Municipiului Cluj-Napoca gazduita de vice-primarul Dl Dan Stefan Tarcea. Dl Tarcea a prezentat modalitatea de colaborare a echipei primariei cu businessul si proiectele pe care Primaria le-a dezvoltat pentru business.
- Compania AXON Soft, care a elaborat aplicatii ce se numara printre cele mai folosite 10 aplicatii la nivel mondial.
- Vizita la Parcurile Industriale Tetarom, cel mai de succes parc industrial din Romania care gazduieste cei mai mari investitori cum ar fi Bosch, Emmerson, Dilonghi etc.
 
Ziua a fost incheiata cu o discutie cu Dl Doctor Vasile Puscas, fostul Ministru al Afacerilor Europene, care a reiterat importanta si implicatiile unui proces de aderare la Uniunea Europeana, procesul de negocieri si necesitatea reformelor care este imperativul unui succes in obtinerea statutului de membru.
 
Vizita a fost organizată de Dl. Claudiu Padurean, Directorul Asociației Cluj Today
 
Din delegatie au facut parte Mariana Rufa, EBA CEO, Anna Djurinscaia, EBA CFO, Ana Ciurac, Fundația Est-Europeană, reprezentanții Business Hub-urilor susținute de European Business Association Moldova în cadrul Proiectului (EcoVisio; Asociatia Femeilor de Afaceri; Fundația Youth Development for InnovationAgency innovation - Business HUB TiraspolАссоциация Бизнесменов Гагаузии NEXT; Centrul de Suport în Afaceri Orhei), Directorul General al Parcul Industrial Tracom, Dna Aurelia Salicov si reprezentantii Agenția de Investiții/Invest Moldova Agency.