EBA a participat la Ședința de informare cu privire la realizările Serviciului Vamal pentru primul semestru al anului 2023

Facilitarea comertului - actiunile intreprinse de Serviciul Vamal al Republicii Moldova in 2023 - sedinta organizata pe platforma Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM la care EBA a fost reprezentata de Mariana Rufa EBA CEO.
 
EBA a organizat multiple sedinte cu mediul de afaceri, la care au participat si expertii din cadrul Serviciului Vamal, pe marginea modificarilor la Codul Vamal, a regimurilor vamale, instrumentelor lansate de SV in lumina implementarii Acordului de Asociere si armonizarii legislatiei din RM la cadrul legal UE.
 
La fel, in stransa colaborare cu Serviciul Vamal, EBA a sustinut si s-a implicat in procesul de fluidizare a traficului la frontiera in special pentru detinatorii AEO , exportatori pe piata UE.
 
EBA saluta si sustine actiunile intreprinse de Serviciul Vamal menite sa faciliteze comertul si sa sustina volumul in crestere a exporturor pe piata UE.
 
Mai multe detalii: https://l8.nu/rY-P