EBA a participat la sedinta Consiliului Consultativ pentru digitalizarea economiei - iConsiliu

La data de 10 August, EBA a participat la sedinta Consiliului Consultativ pentru digitalizarea economiei - iConsiliu, scopul acestei reuniuni a fost trecerea în revistă a agendei și prioritățile curente ale iConsiliului.
 
Dl. Iurie Turcanu Viceprim-ministrul pentru Digitalizare a prezentat Evoluțiile Strategiei Naționale de Transformare Digitală, digitalizarea serviciilor publice si alte priorități curente.
Dl. Sergiu Gaibu, Ministrul Economiei, a vorbit despre Evoluțiile Pachetului eComert (https://bit.ly/3zL4Qbs) și a proiectului privind parcul pentru afaceri internaționale/BPO (https://bit.ly/3AbutU1)
 
EBA suplimentar la propunerile inaintate de catre Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM, si urmare a sedintei Comitetului pe cadrul Regulatoriu EBA, a reiterat necesitatea promovarii pachetului pe comert electronic impreuna cu modificarile necesare la actele normative ce tin de:
1. Procedurile vamale de retur a produselor;
2. Evidenta documentelor de transport pentru care EBA a optat in relatia cu Ministerul Finanţelor si Serviciului Fiscal de Stat.
 
Scopul este evitarea problemelor in implementare privind actele de stricta evidenta astfel incit sa fie asigurata trasabilitatea.
 
EBA a fost reprezentata de catre Eugen Cozmulici, Manager Policy si Advocacy.