EBA ca partener în organizarea Conferinței KPMG – “Perspective în fiscalitate – 2016”

La 17 februarie KPMG împreună cu Vernon David și în parteneriat cu EBA Moldova au organizat evenimentul cu tematica “Perspective în fiscalitate – 2016”.

Scopul evenimentului a fost de a informa comunitatea profesională și de business, în număr de mai mult de 200 de companii, cu referire la schimbările în politica fiscală pentru 2016.

Evenimentul a fost lansat de Dnul Octavian Armașu, Ministrul Finanțelor, care a vorbit pe scurt despre principalele probleme despre care a menționat comunitatea de business în cadrul platformelor B2G pe Politica Fiscală.

Dumnealui de asemenea a enumerat câteva din modificările propuse cum ar fi Mecanismul prețului de transfer și implementarea acestuia începând cu 2018, taxa pentru Fondul Rutier să fie achitată bugetelor locale, schimbarea procedurii cu referire la evaluarea activelor etc.

Reprezentanții KPMG – Oana Motoi, Teodora Alecu și Alexandru Antonescu s-au axat pe principalele aspecte ale impozitării directe și indirecte. Majoritatea întrebărilor adresate de către participanți s-au referit la Prețurile de transfer, evaluarea procedurii activelor, rambursarea TVA etc.

Ultimele actualizări din Codul Muncii aprobate în 2015 au fost prezentate de dna. Diana Neagu, din partea companiei Vernon David. Dumneaei s-a concentrat asupra modificărilor din ultima versiune a Codului Muncii, cu toate acestea a menționat despre anumite propuneri pe care actul dat pentru moment nu le oferă și care încă reprezintă un obstacol pentru mulți angajatori, investitori străini în primul rând.