EBA celebreaza 3 ani de activitate, alaturi de sectorul privat si cel public (VIDEO)

La 31 martie a avut loc Adunarea Generala a Asociatiei Businesului European din Moldova, urmata de o receptie, dedicata celor trei ani de activitate a EBA. La eveniment au participat oameni de afaceri din RM, inclusiv regiunea transnistreana, Romania, Ambasadori, reprezentanti ai autoritatilor publice, astfel enumerind peste 170 persoane.

Evenimentul a fost deschis de Seful Delegatiei UE la Chisinau, ES Dl Pirkka Tapiola, care a felicitat EBA Moldova pentru realegerea Consiliului de directori in cadrul Adunarii Generale, precum si pentru rezultatele remarcabile atinse pe parcursul anului 2014, tinind cont de beneficiile directe pe care EBA le-a oferit membrilor sai si sectorului privat per ansamblu.

„In contextul implementarii DCFTA, rolul EBA a fost unul extrem de valoros prin realizarea unor proiecte axate direct pe sectorul privat si anume aportul practic adus companiilor cu scopul de a accesa piata UE" - a mentionat Ambasadorul UE.

In discursul sau, Dna Silvia Radu a prezentat pe scurt cadrul de activitai realizate de catre EBA pe parcursul anului 2014 facind referinta la peste cele 100 de activitati de lobby, matchmaking, conferinte, mese rotunde etc. care au adus beneficii directe nu doar companiilor membre EBA, dar si altor agenti comerciali din Moldova si de peste hotare. Dna Radu a apreciat inalt efortul generos al Guvernului Suediei care prin intermediul IFC a finantat unu proiect implementat de EBA si Camera de Comert si Industrie ce a permis deservirea a peste 1200 de companii prin cele 30 de seminare desfasurate pe intreg teritoriul RM unde participantii au beneficiat de informatii practice concrete cu referire la regulile de acces pe piata UE, participarea companiilor la grupuri sectiariale, particparea in 4 misiuni de afaceri in Romania, Belgia si Olanda. Ce tine de partea de Lobby si Advocacy EBA a realizat peste 10 initiative de propuneri legislative si peste 30 de initiative de lobby si advocacy, in acelasi timp fiind lansate cu succes 3 comitete sectoriale - Agro, Energie si Mediu.

Asociatia Businessului European - EBA Moldova a fost lansata in 2011, de 10 unii din cei mai mari investitori din RM. Presedintele EBA Moldova este Dna Silvia Radu. Presedintele onorific este ES Dl Pirkka Tapiola, Seful Delegatiei UE la Chisinau. La ziua de azi EBA numara 50 membri.

Video: http://agora.md/stiri/7284/video--eba-moldova-a-implinit-trei-ani-de-activitate--ce-activitati-au-intreprins-membrii-asociatiei-pe-parcursul-anilor

Sursa: http://agora.md/

http://trm.md/ro/economic/asociatia-businessului-european-din-moldova-la-trei-ani-de-activitate/ 

Sursa: http://trm.md/

http://mbc.md/rom/news/social/asociaia-businessului-european-la-trei-ani-de-activitate/

Sursa: http://mbc.md/