EBA CEO, Mariana Rufa, participă la ședința Consiliului Consultativ al Serviciului Vamal.

Serviciul Vamal al Republicii Moldova, un partener strategic al comunității EBA Moldova!
 
EBA Reprezentată de Mariana Rufa, EBA CEO participă la ședința Consiliului Consultativ al Serviciului Vamal.
Ședința a fost prezidată de noul director al Serviciului Vamal, Dl Alexandru Iacub, care a lansat ședința cu reiterarea importanței parteneriatului și a colaborării între Serviciul Vamal și mediul de afaceri, în special, în lumina procesului de integrare a Republicii Moldova la UE, în contextul unui proces amplu de digitalizare, precum și de implementare a noului sistem National de Tranzit.
 
Mariana Rufa a reiterat importanța continuării managementului fluxului de trafic al camioanelor la Frontierele: Ucraina- Moldova- Romania, ținând cont de sezonul agricol dar și a situației instabile și a războiului în Ucraina.
 
De asemenea, dumneaei a menționat necesitatea alocării resurselor necesare pe partea Română cât privește prezența și funcționarea dispozitivelor de cântărire și marire a numărului acestora, precum și consolidarea infrastructurii la punctul de trecere Rădăuți-Lipcani și Giurgiulesti.
 
Dna Rufa a exprimat din partea EBA Moldova, toată deschiderea pentru o continuă colaborare în vederea implementării noului Cod Vamal într-o manieră prietenoasă business-ului.