EBA și-a invitat membrii la un nou sezon de activități în cadrul unui Eveniment de networking

Companiile membre EBA au participat la un eveniment de networking EBA Back to Work care a avut loc la data de 22 septembrie. Evenimentul a fost lansat oficial de către Președintele Onorific EBA, Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Excelența Sa Domnul Pirkka Tapiola.

Scopul evenimentului a fost de a împărtăși cu toți membrii și alți invitați planurile EBA pentru acest sezon și pentru business networking și să adune alte solicitări de servicii pentru membri.

Dnul. Pirkka Tapiola a evidențiat situația politică dificilă din țară, menționând faptul că sectorul privat este ca de obicei implicat în imbunătățirea economiei în general, chiar și în condițiile unei situații economice contradictorii.

Dna. Silvia Radu a salutat pe toți membrii și a încurajat toate companiile să fie mai active sub componenta de Lobby a EBA precum și să beneficieze pe cât posibil de toate serviciile și seminarele/evenimentele de coaching pe care EBA le-a întocmit pentru membrii săi în contextul granturilor recent câștigate. Dumneaei a reiterat despre situația dificilă în care operează sectorul privat în Moldova, dar în același timp evidențiind rolul important pe care Asociația îl joacă în acest sens.

Dna. Mariana Rufa a descris succint activitățile concrete pe care EBA le execută în perioada septembrie – decembrie 2015, dedicate membrilor și de asemenea unui număr mare de beneficiari, în special exportatorilor orientați spre piața UE, în contextul proiectelor recent câștigate din partea USAID și Banca Mondială. Activitățile sunt concepute în corespundere cu Componenta de Lobby, Support de Business prin servicii și consolidare a businessului. Dumneaei a reiterat importanța și relevanța acestor activități în contextul implementării DCFTA și încurajării membrilor de a se implica și valorifica oportunitățile oferite de sectorul privat în contextul agendei EBA.