EBA Moldova a participat la Forumul de Facilitare a Comerțului Internațional - Răspuns la blocarea coridoarelor de transport din Ucraina

La data de 29 septembrie, EBA Moldova a participat la Forumul de Facilitare a Comerțului Internațional - Răspuns la blocarea coridoarelor de transport din Ucraina.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta status quo-ul, precum și de a identifica soluții pentru a asigura facilitarea comerțului dintre Ucraina, Moldova și UE.

Implicarea EBA Moldova în abordarea problemei prin elaborarea unei scrisori comune a EBA MOLDOVA ȘI EBA UCRAINA către Parlamentul UE și COMISIA UE, precum și toate reprezentanțele diplomatice în care au fost enumerate soluții și propuneri concrete pentru abordarea problemei. În plus - au avut loc o serie de întâlniri tehnice cu oficiali cheie din RM și UE privind acțiunile urgente care vizează facilitarea comerțului.

Mariana Rufa, CEO-ul EBA a participat la eveniment prezentând poziția Comunității EBA, precum și acțiunile care trebuie abordate pentru a facilita comerțul dintre Moldova, Ucraina și UE.