EBA Moldova a participat la întâlnirea cu domnul Dragoș Tudorache, deputat în Parlamentul European și lider al Grupului pentru Sprijin pentru Democrație și Coordonare Electorală al Parlamentului European pentru Moldova

La data de 12 aprilie, EBA Moldova a participat la întâlnirea cu dl Dragoş Tudorache, deputat în Parlamentul European şi membru lider al Grupului de Sprijin pentru Democraţie şi Coordonare Electorală al Parlamentului European pentru Moldova.

Discuția a avut ca scop schimbul de opinii cu organizațiile societății civile din Republica Moldova cu privire la funcționarea Parlamentului Republicii Moldova și orice reforme care ar putea fi necesare.

În acest sens, Mariana Rufa, CEO EBA, a prezentat provocările cu care se confruntă comunitatea de afaceri în Moldova, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Doamna Rufa a enumerat câteva dintre acțiunile cheie de sprijin necesare pentru a sprijini întreprinderile și sustenabilitatea economică, cum ar fi sprijinul direct acordat IMM-urilor pentru a susține procesarea și producția, o serie de acțiuni legate de politica fiscală și vamală, reducerea birocrației și asigurarea logisticii necesare pentru sprijinirea internațională. comerţul. De asemenea, este imperativ să se continue eforturile legate de predictibilitatea cadrului legal, statul de drept și reformele justiției, precum și consolidarea autorităților publice, în special în cadrul unui proces activ de digitalizare intersectorial.

Domnul Tudorache se află la Chișinău în zilele de 11 și 12 aprilie pentru o misiune pregătitoare pentru Dialogul Jean Monnet (JMD).

Discuția Dialogul Jean Monnet este un instrument dezvoltat de Parlamentul European ca instrument în domeniul medierii și dialogului parlamentar, care are ca scop consolidarea capacității actorilor politici de a dezvolta un adevărat dialog interpartide și de a construi consensul necesar pentru generând o cultură parlamentară democratică și încredere.