EBA Moldova a participat la intrunirea Consiliului Economic pe langa Prim-Ministru, prima care a fost condusa de Prim-Ministrul recent ales, Dnul. Valeriu Strelet

Pe parcursul întrunirii au fost discutate diferite măsuri anti-criză, cele mai importante fiind de a optimiza cheltuielile publice și de a restabili sectorul bancar. În acest sens, Ministerul Finanțelor a venit cu informatii cu referire la procesul de optimizare și de asemenea cu referire la impactul care îl va avea asupra mediului de afaceri, iar reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au venit cu o serie de propuneri menite să redreseze situația sectorului bancar.

Mediul de afaceri a menționat necesitatea de a promova bunurile locale, susținând de asemenea antreprenorii și orientându-se spre noi piețe, cum ar fie semnarea unui acord de liber schimb cu Egipt, considerată o piață oportună pentru piețile moldovenești.

EBA a ridicat problema controalelor excesive, făcute de Centrul Național Anticorupție, Autoritățile Fiscale, Serviciul Vamal, Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne și de asemenea problema transparenței procesului de dezvoltare a bugetului. Prim-Ministrul și-a exprimat angajamentul de a adresa și soluționa problemele enunțate pe parcursul întrunirii.