EBA Moldova a devenit membru al rețelei mondiale a Organizațiilor Businessului European

În perioada 25-28 iunie EBA Moldova a participat la reuniunea retelei mondiale a EBO la Bruxelles, organizata sub auspiciul DG Întreprinderi şi Industrie. Reţeaua a apărut încă în 1990 si reuneşte mai mult de 20 de organizaţii de afaceri, din Asia Centrală, de Sud - Est, Europa și America Latină.

Un suport extraordinar este oferit de către Comisia Europeană, DG Întreprinderi şi Industrie. Obiectivul principal al EBO Worldwide Network consta in consolidarea şi internaţionalizarea IMM-urilor la nivel mondial, extinderea comerţului şi informarea Comisiei Europene in ceea ce priveste activităţile sale pe plan extern, concentrându-se în deosebi asupra dezvoltarii industriale in lumea europeană.

O atenţie deosebită la reuniunea din luna iunie a fost acordată problemelor din sector: achiziţiile publice, drepturile de proprietate intelectuală şi eficienţa energetică. Drept urmare, au fost formate grupuri de lucru ce au scopul de a concepe şi de a difuza mesaje-cheie în cazul problemelor din aceste domenii.

Reprezentanții EBO au avut ocazia de a se întâlni cu reprezentanţii din DG Întreprinderi şi Industrie, DG Comerţ, DEVCO, Parlamentul European și de a determina domeniile prioritare pentru examinare şi îmbunătăţire.

Următoarea reuniune a rețelei mondiale EBO este planificată pentru noiembrie în Malaiezia.