EBA Moldova și Confindustria Moldova au semnat un acord de colaborare

Pe 16 martie 2012, Asociația Businessului European din Moldova (EBA) și Confindustria Moldova au semnat un Acord de colaborare în vederea intensificării relațiilor comerciale între Italia și Republica Moldova.

Acordul a fost semnat de Silvia Radu, președinte al EBA Moldova și Stefano Bernabeo, președinte al Confindustria Moldova.

Acordul stabilește cadrul necesar pentru a intensifica relațiile dintre mediul de afaceri din Moldova si Italia. Înregistrând peste 60 membri, companii cu capital italian în Republica Moldova dar si companii moldovenești ce au relații de afaceri cu Italia, Confindustria în parteneriat cu EBA Moldova se angajează să susțină companiile din ambele țări, contribuind la găsirea de noi contacte de afaceri și asigurând schimb de informație; să organizeze in comun misiuni de afaceri, să identifice programe de instruire întru armonizarea standardelor naționale la normele și valorile europene, generând astfel rezultate reciproc avantajoase pentru mediul de afaceri din ambele țări și stimulând creșterea economică.

Silvia Radu, Președintele EBA Moldova a menționat: "Aceasta este o altă oportunitate pentru businessul din Italia și Moldova. Ca limbă și cultură Italia este foarte aproape de Moldova, mai mult ca atât déjà multe companii Italiene au fost înregistrate și își desfășoară cu succes activitatea în Moldova.

Stefano Bernabeo, la rândul său, a invitat EBA Moldova să participe la câteva evenimente organizate în curând de Confindustria în domeniul eficienței energetice și a exprimat deschiderea de a susține oamenii de afaceri interesați să intensifice relațiile cu businessul italian.