EBA Moldova și GIZ Moldova au desfășurat cea de-a 2-a sesiune de mentorat și peer learning: „Practicile verzi, reziliente și orientate spre climă – aspecte aplicative

EBA Moldova și GIZ Moldova au desfășurat cea de-a 2-a sesiune de mentorat și peer learning: „Practicile verzi, reziliente și orientate spre climă – aspecte aplicative”, în cadrul proiectului #PROGRESS, finanțat de Ministerul Federal German pentru Mediu, Conservarea Naturii, Securitatea Nucleară și Protecția Consumatorului prin Inițiativa Internațională pentru Climă (IKI).
 
Atelierul a fost destinat actorilor din lanțurile valorice ale culturilor de nuci (nuci, migdale) și fructe sâmburoase, cu scopul de a facilita transferul de cunoștințe și bune practici în domeniul agriculturii durabile.
Tematicile abordate au inclus adaptarea la schimbările climatice, conservarea sănătății solului, fertilizanți și managementul irigației.
 
Participanții au beneficiat de intervențiile agricultorilor din România, care au împărtășit aspecte practice și recomandări din propria experiență în procesul continuu de adaptare la schimbările climatice – precum alegerea și testarea soiurilor adaptate și rezistente la schimbările climatice, dar și valorificarea la maxim a resurselor de apă.
 
Astfel, în cele două sesiuni practice de mentorat – una desfășurată în format fizic, cealaltă online – au fost acoperite cinci module, asigurând suport practic agricultorilor specializați în producerea produselor agricole horticole și nucicultorilor.