EBA Moldova în cooperare cu Proiectul SES și Camera de Comerț din Tiraspol au oferit o prezentare a oportunităților noi de suport a sectorului privat în regiunea transnistreană

La 11 martie EBA Moldova în cooperare cu proiectul SES, reprezentată de Dna. Ute Sonnen, și Valentina Mutilic, iar de partea cealaltă Camera de Comerț din Tiraspol reprezentată de dnul. Vladimir Isaev, au organizat un eveniment comun bazat pe prezentarea oportunităților financiare și de business pentru sectorul privat de partea stângă a Nistrului.

Mariana Rufa, directorul executiv al EBA a prezentat serviciile EBA, în primul rând serviciul EBA Export Assist dar de asemenea proiectele Băncii Mondiale și BERD care ar trebui explorate în contextul oportunităților de diversificare a pieței. D-nei s-a axat pe necesitatea companiilor de a-și îmbunătăți managementul afacerilor și standartelor de calitate care includ certificarea internațională, etichetarea, împachetarea etc. Cu toate că toate îmbunătățirile necesită costuri considerabile – există un număr de proiecte în derulare în Moldova care pot susține implementarea schimbărilor structurale a companiilor precum și oferi suport extensiv de consultanță în contextul la SES și alte proiecte, o oportunitate care este încă neexplorată.

Dna. Ute Sonnen a prezentat în detaliu Programul SES menționând criteriile de eligibilitate, condițiile de participare și contextul programului precum și careva istorii de succes a proiectului în Moldova precum și regiunea Transistreană. Dnei a prezentat ariile de suport precum și careva infomații detaliate despre oportunitățile de participare la proiectele internaționale și companii care beneficiază în acest sens.

La eveniment au participat 25 de companii care au adresat întrebări și prezentat interes în găsirea mai multor detalii despre programele existente. Un interes special a fost oferit Serviciului Expo Assist și SES.