EBA Moldova isi exprima ingrijorarea referitor la gravele incalcari admise si tolerate in procesul si procedurile de judecata in cauza civila: ”Veteranul” S.A., ”Djin” S.R.L., ”Nefrit Agat” S.R.L. și Eduard Haritonov vs Î.C.S. ”Premier Energy Distribution

EBA Moldova isi exprima ingrijorarea referitor la gravele incalcari admise si tolerate in procesul si procedurile de judecata in cauza civila: ”Veteranul” S.A., ”Djin” S.R.L., ”Nefrit Agat” S.R.L. și Eduard Haritonov vs Î.C.S. ”Premier Energy Distribution” S.A. și Î.C.S. ”Premier Energy” S.R.L. privind repararea prejudiciului.

In lumina tuturor actiunilor intreprinse de actuala guvernare ce tin de transparentizarea si curatirea sistemului de justitie, precum si consolidarea principiilor unui stat de drept, suntem martosi a unor abuzuri comise de instanta judecatroreasca, inclusiv Curtea de Apel Chisinau.

Alertam autoritatile si institutiile statului referitor la faptul ca exitsa riscuri considerabile sa fie prejudiciat un investitor strategic in RM, Compania Premier Energy, din motivul unor decizii partinitoare emise in raport cu acest caz.

Suntem ferm convinsi ca Republica Moldova precum si Guvernarea actuala nu va admite nelegiuri, inclusiv in raport cu aceasta  civila, in caz  contrar va fi prejudiciat nu doar un investitor strategic, care activeaza in RM peste 23 de ani, ci intregul climat de afaceri din RM, astfel diminuand considerabil interesul investitional in RM.

Scrisoare autoritati si nota informativa