EBA Moldova participa pa Forumul Societatii Civile Co-organizat de DG Trade si Ministerul Economiei

La data de 8 iulie EBA Moldova participa la Forumul societatii civile co-organizat de DG Trade si Ministerul Economiei. Forumul a urmărit identificarea unor soluții comune ce vizează buna aplicare a prevederilor DCFTA în domeniul comerțului și dezvoltării durabile, astfel încât să aibă un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri cât și asupra mediului, pieții muncii etc.

EBA Moldova a fost unul din co-organizatorii panelului pe Managementul Deseurilor Solide, subiect propus pentru discutii in cadrul ultimului panel din acest forum.

Reprezentantii Ministerului Mediului, care au particpat in calitate de vorbitori in cadrul panelului respectiv, au prezentat proiectul de lege privind managementul desurilor solide precum si cadrul preliminar pentru raspunderea extinsa a producatorului.

Mariana Rufa, directorul executiv al EBA Moldova a prezentat efortul EBA in contextual elaborarrii legislatiei in domeniul managementul deseurilor solide, prin crearea unui comitet sectorial si a unui document de pozitie care va fi detaliat discutat cu Ministerul Mediului precum si alti factori de decizie.