EBA Moldova sustine dezvoltarea businessului regional

Astfel, in cadrul Proiectului “Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” Implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene și co-finanțării Suediei prin intermendiul Fundației Est-Europene timp de 3 ani au fost consolidate capacitatile celor 6 business hub-uri prin capacitarea echipelor executive din cadrul acestora precum si au fost organizate o serie de activitati pentru consolidarea companiilor regionale, beneficiare ale acestor Business Hub-uri.
 
Astfel, in decursul celor 3 ani:
- au fost organizate 46 Seminare,
- au fost elaborate 79 Documente de pozitie in astfel de domenii ca GDPR, Codul Muncii, Energie si Regenerabile, Politica Fiscala etc.
- au fost organizate 3 vizite de matchmaking pentru beneficiarii Business Hub-urilor regionale, catre Cluj, Estonia si Iasi (sectorul de textile).
 
Suplimentar, 20 de companii regionale au obtinut granturi menite sa consolideze capacitatea lor de export. In acest sens, companiile regionale au resit sa isi elaboreze video-uri de promovare a produselor, inclusiv sa isi imbunatateasca sistemul de promovare pe retelele de socializare si sa elaboreze pagini web.
 
Au fost sustinune circa 200 de companii regionale prin suport practic si aplicativ si consolidate echipele de management ale acestora.