EBA participă ca speaker în cadrul proiectului Comisiei UE, East Invest II

În perioada 14 – 26 martie EBA participă la Proiectul Comisiei UE, East Invest II implementat de Eurochambres. Scopul proiectului este de a împărtăși cele mai bune experiențe în domeniul suportului managementului organizațiilor de business și dezvoltarea țărilor Parteneriatului Estic (Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Belarus și Moldova).

În contextul Comisiei UE prioritățile cu referire la dezvoltarea IMM-urilor și internaționalizare – organizațiile de suport în business (BSO-uri) joacă un rol important în asigurarea valorii lor adăugate prin susținerea IMM-urilor și sectorului privat în general prin dialogul public privat, activitățile de lobby și advocacy și un spectru larg de servicii de suport în business. Luând în considerare potențialul neexplorat printre țările parteneriatului estic în acest sens – Proiectul East Invest este orientat spre îmbunătățirea capacităților BSO-urilor în cele 6 țări prin împărtășirea celei mai bune experiențe practice și sporirea capacităților BSO-urilor pentru a susține mai asiduu sectorul privat și asigura un suport continuu în contextul agendei de reforme a Guvernului și un acces mai simplu la Piețile UE.

În acest sens EBA Moldova a fost invitată ca speaker pentru a împărtăși cele mai bune practici ce țin de serviciile de lobby și advocacy și suport al businessului, în special în contextul Acordului de Asociere și ALSAC semnat cu UE și suportul oferit sectorului privat.