EBA participă la săptămâna OECD Eurasia

În perioada 23 – 26 noiembrie EBA Moldova, reprezentată de Mariana Rufa, a participat la saptamâna OECD Eurasia. În acest an, tematica a fost: ”Instituții mai bune, Interconexiuni și Icnlusivitatea Competitivității în Eurasia”. Evenimentul a fost structurat pe următoarele:

  • Întrunirea anuală a Comitetelor directoare ale Initiativei OECD Europa de Est si Caucazul de Sud și Initiativa OECD Asia Centrala;
  • Întrunirea anuală a Mesei Rotunde Competitivitatea OECD Eurasia;
  • A doua ediție a Forumului Business de rang înalt;
  • Lansarea ediției 2016 a Indexului de Politici a IMM – Țările Parteneriatului Estic;
  • O sesiune de Dialog Politic pe IMM în Asia Centrală;
  • și conferințe pe teme de relevanță pentru regiunea Eurasia.

În contextul panelului IMM EBA Moldova și-a împărtășit experiența pe suportul oferit sectorului privat în contextul implementării ALSAC. EBA a menționat despre coaching-ul practic oferit pentru comunitatea de business, în mare parte exportatori, evenimentele de matchmaking, inițiativele de lobby și advocacy care au fost alcătuite și care au atins o rezoluție în contextul aplicării ALSAC. Ca parte a Indexului de politici IMM dezvoltat pentru 2015, EBA a fost una din Organizațiile de Suport în afaceri care s-a impus cu procesul de colectare a informației.

OECD oferă un forum în care guvernele pot lucra împreună, să împărtășească experiențele și să caute soluții la probleme comune. Noi conlucrăm cu guvernele pentru a înțelege ce motivează situația economică, socială sau de mediu să evolueze.