EBA s-a implicat în dialogul de împărtășire a experienței de implementare a DCFTA

EBA Moldova a co-participat la organizarea Conferinței Internaționale ““Să beneficiem cât mai mult de zona de liber schimb» “Making the most of DCFTA” care a avut loc pe 22 și 23 octombrie 2015 în cadrul Proiectului susținut de Fondul Vișegrad “Schimb de experiență a dialogului public-privat în procesul de integrare europeană pentru Republica Moldova și Georgia”.

Conferința a avut drept scop de a reuni toate părțile implicate în implementarea dispozițiilor ALSAC în Moldova pentru a rezulta într-o privire de ansamblu asupra etapei actuale al procesului de implementare. Principalele arii acoperite pe parcursul panelelor au fost de a discuta accesul pe piețile europene, în particular asistența externă pentru IMM de a acoperi cerințele ALSAC și de a penetra piețile UE, în același timp de a construi parteneriate public-private și oferirea serviciilor de suport. Câțiva membri EBA au participat la panele și au oferit prezentări: Danube Logistics, Monicol, SunPrint și Zernoff. În același timp, directorul executiv al EBA Mariana Rufa a vorbit despre rolul și activitățile întreprinse de EBA în direcția parteneriatului public-privat în Moldova și de a facilita accesul pe piețile externe pentru companiile din Moldova.

O sesiune separată pe parcursul conferinței a fost dedicată noilor pași întreprinși de Comisia Europeană în direcția noii strategii de comerț, în care membrii EBA au avut ocazia de a se întruni și de a adresa întrebări Comisarului UE pe comerț, Cecilia Malmstrom.