Adunarea Generala EBA 2022

La 31 mai 2022, membrii EBA s-au reunit din nou la Adunarea Generală. Scopul evenimentului a fost prezentarea cadrului de activitate 2021, precum și a situația financiară auditată.

Evenimentul a implicat, de asemenea, spekeri de nivel înalt precum dl Jānis Mažeiks, șeful Ambasadorului UE în RM, președinte de onoare al ABE, dl Ivan Miklos, expert angajat de Delegația UE în Moldova la nivel înalt UE., Consilier al premierului RM, doamna Olesea Stamati Preşedinta Comisiei parlamentare pentru numiri şi imunităţi, care au reiterat mesaje foarte importante şi relevante către comunitatea de afaceri cu privire la situaţia actuală, legată de implementarea reformelor structurale, asociat procesului de integrare UE - Moldova.

Oficialii au subliniat importanța acțiunilor urgente care trebuie întreprinse în domeniul justiției și al statului de drept, precum și al fiscalității, sectorului energiei și surselor regenerabile, legislația întreprinderilor de stat etc.

ABE și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea, oferind cele mai bune practici și expertiză UE, pentru a participa activ la Agenda de reformă menționată mai sus, precum și la procesul de implementare.