Asociația Businessului European (EBA) susține cooperativele agricole din Moldova

Chisinau/Hirtop

În numele Asociației Businessului European (EBA), Dnul Arne van Aalst, Director General al cooperativei de top Olandeze de producere a roșiilor și legumelor “Prominent” a vizitat Moldova pentru a consulta cooperativele Moldovenesti cu privire la dezvoltările strategice ulterioare orientate spre exportul de fructe și legume către Uniunea Europeană.

Pe parcursul misiunii sale în Moldova Dnul van Aalst a tinut un curs practic si a participat la o vizita de studiu la una din cooperative pentru a le oferiri ghidare la locul de munca. Tematica cursului a fost “Managementul cooperativelor agricole din Olanda. Structura, relatiile cu membrii”. La seminar au participat in jur de 40 de reprezentanti ai cooperativelor agricole. Pe parcursul vizitei de studio dnul. Van Aalst a evidentiat necesitatea de a organiza infrastructura si modalitatile de marketing pentru a garanta standartele minime pentru export. De asemenea, dumnealui a confirmat necesitatea lucrului in cooperative a companiilor mici si mijlocii pentru a acoperi standartele profesionale, care vor oferi posibilitatea de export a fructelor si legumelor din Moldova.

Misiunea Dlui Van Aalst este sustinuta ca parte a proiectului MAC-P, proiect implementat de Unitatea Consolidata pentru Implementarea si Monitorizarea Proiectelor in domeniul Agriculturii, finantate de Banca Mondiala (UCIMPA). Proiectul este finantat de Banca Mondiala (Asociatia Internationala de Dezvoltare), Guvernul Suediei si Facilitatea Globala de Mediu.