Evenimentul EBA: Competition UPgrade

Competition UPgrade, eveniment practic organizat de European Business Association Moldova, cu suportul European Fund for Southeast Europe (EFSE) și EU4Business, in colaborare cu Consiliul Concurenței al Republicii Moldova si Consiliul Concurenței din Romania si a companiei ACI Partners.
 
Ziua 1
Evenimentul a fost lansat de Dl. Alexei Ghertescu, Presedintele Consiliului Concurentei din RM care a prezentat proiectul de modificari la Legea Concurentei, fiind intr-un exercitiu de ajustare la Aquis Comunitar si care deja a trecut prima lectura, la fel au fost prezentate si comentate propunerile parvenite de la asociatii de business.
Dl Bogdan Chiritoiu, Presedintele Consiliului Concurentei din Romania a relatat parcursul Romaniei incepand cu perioada de pre-aderare la UE precum si armonizarea care urmat in calitate de statut de membru a Romaniei in UE.

Dnul Emil Gutu, Competition Manager in cadrul ACI Partners, a relatat despre provocarile vechi si noi pentru businessul autohton.

Colegii din partea Consiliului Concurentei Romania, Dna Irina Popovici, Director Direcția Carteluri si Dl. Sorin Lungu, Director Direcția Bunuri de Consum, au prezentat perspectiva Consiliului Concurentei din Romania privind vulnerabilitatile la nivelul companiilor atunci când interacționează între ele, direct sau indirect cat si aspecte procedurale cazuri recente ce tin de Clemența în dreptul concurenței.

Ziua 2

Doamnele Gabriela Corcimari, Sef Directia Juridica, Consiliul Concurentei si Carolina Parcalab, Manager, LL. M., ACI Partners, au relatat despre Importanța unei politici de conformitate eficiente si exemple din practica europeană.
 
Dna Irina Popovici, Director Direcția Carteluri, Consiliul Concurenței din România a prezentat Vulnerabilitățile la nivelul companiilor când participă la procedurile de achiziție publică.

Dnul Sorin Lungu, Director Direcția Bunuri de Consum, Consiliul Concurenței din România a vorbit despre Recunoașterea în dreptul concurenței; aspecte procedurale și cazuri recente.

Dnul Cosmin Belacurencu, Director adjunct, Directia Ajutor de Stat, Consiliul Concurenței din România a prezentat Interactiunea Plenului CC România cu mediul de business.

Timp de 2 zile Experti din cadrul Consiliului de Concurenta din Romania cat si din RM au impartasit cele mai bune practici in domeniul de concurenta pentru a fi preluate de comunitatea de business din Moldova.